Prva pobeda na
Kontinental kupu

Pobedonosni pogodak: Pavle Ogrizović

Šampion Srbije pobedio je u prvoj utakmici na ovogodišnjem Kontinental kupu ekipu ekipu izraelskog HC Bat Yam 5:4 (2:2, 0:1, 3:1). Naš tim koji ove godine igra u izuzetno podmlađenom sastavu, odigrao je utakmicu sa mnogo oscilacija i preokreta – u kojoj je nadoknadio dva gola zaostatka sa početka poslednje trećine i sa tri vezana gola u poslednjih 15 minuta susreta stigao od 2:4 do prve pobede na turniru.

U igri “crno-belih” videlo se da nedostaje svežine usled relativno kasnog početka sezone, ali je zato podmlađen sastav našeg prvaka pokazao ogromnu želju da stigne do trijumfa nad izraelskim šampionom, imao inicijativu najvećim delom susreta (odnos šuteva 51-22) i zasluženo slavio na kraju. Naredni meč na turniru biće verovtano i odlučujući za “Crno-bele” i eventualni plasman u drugu rundu, u subotu od 12.30 časova protiv turskog šampiona Zejtinburnua koji je u drugom meču prvog kola savladao domaćina turnira Ibris-Skejt rezultatom 5:1 (1:0, 0:1, 4:0). Samo pobednik turnira plasiraće se u drugu rundu koja se od 21. do 23. oktobra igra u španskoj Haki.

Golove za Partizan su postigli: Dragan Komazec (10.), Raković Nenad (15.), Vuković Aleksandar (47.), Novaković Lazar (52.), Ogrizović Pavle (60.)