Karpatska liga 2018.

CJHL - Carpathian Junior Hockey League osnovana je 2016. godine sa ciljem stvaranja uslova za razvoj hokeja u Karpatskom regionu. Od oktobra 2017. je i zvanični član Saveza hokeja na ledu Slovačke. Prethodnih godina u ovoj ligi su učestvovale selekcije U18 i U16, a od ove godine selekcije U19 i U15.

CJHL koncipirana je kao turnirski sistem. Tokom sezone igraju se 4 kola u svim kategorijama, svi učesnici igraju protiv svakoga.

Selekcija U19 dobila je ime po najvećoj životinji na Karpatima, “Bears division” – divizija medveda, dok je selekcija U15 dobila naziv “Eagles division” – divizija orlova koja treba da pomogne mladim igračima da ”lete” kako bi unapredili svoje hokejaške veštine. Selekcija U15, “Eagles division”, ima 12 učesnika i podeljena je u dve grupe (plava i crvena) od po 6 timova. Obe grupe igraju 3 turnira nakon kojih se ponovo dele u dve grupe na osnovu pozicija na tabelama, prva grupa “za šampiona” i druga grupa “za finalno rangiranje”. U15 selekcija Partizana nalazi se nalazi se u “crvenoj” grupi koju čine :

1. HK Halycké Levy Novojavorivsk / Ukrajina

2. HC Ogre Juniors / Letonija

3. HK Mládež Michalovce / Slovačka

4. Kryzhynka Kyiv / Ukrajina

5. MMKS Podhale Nowy Targ / Poljska

6. HK Partizan Belgrade / Srbija

Prvo kolo crvene grupe održava se u Novojavorivsku – Ukrajina od 21. – 23. septembra.